Še malo pa bo konec leta. Še prej pa en krasen dan, ki ga vsi komaj čakamo, posebej otroci. To je božični večer, ko postavimo drevesce in seveda k temu paše božična večerja. Nekaj receptov najdete na tej spletni strani https://www.nadlani.si/zanimivosti/bozicna-vecerja/ . Ta večer je za nekatere nočna mora lahko rečemo. Zakaj? Saj priprava hrane tudi ni samo tako. Posebej na ta večer mora biti vse slastno in lepo pripravljeno. Da pa ne bo pomote, se tega ne držijo vsi, za nekatere je to navaden dan in nič posebnega. Mi se bomo bolj posvetili tem družinam, ki dajo za ta večer kar nekaj truda ven.

Božični večer je samo enkrat na leto in lepo je, da se takrat uživa. Mnogi za večerjo ne jedo nič ali nekaj lahkega. Zato pa se božična večerja zelo razlikuje od drugih večerij. Takrat gospodinje pripravijo večerjo podobno kosilu lahko rečemo. Navadno se tisti večer zbere večje število ljudi, bolj ali ne družina in bližnji sorodniki. Zato pa je takrat za nekatere kar to stresen dan, saj se morajo zelo potruditi.

božična večerja

Kaj pripraviti za božično večerjo? Na to je težko odgovoriti, ker ni posebne tradicije kaj mora biti na mizi. Vse je odvisno od posameznika, kaj bo pripravil. Če dobro poznate ljudi sigurno veste kaj imajo radi. Takrat to ni težko skuhati in postaviti na mizo. Nekaterim se ne da doma kuhati in raje naročijo jesti. Božična večerja je tudi zelo dobra, če se odpravite kam v kakšno restavracijo. Samo moramo vedeti, da je doma le drugače in smo bolj sproščeni.

Kot sem omenila, lahko izberete recept za večerjo kar na spletu. Samo povezavo najdete zgoraj, kjer imate res dober in lahki recept. Hitro bo tukaj božična večerja zato lahko že razmišljate kaj skuhati. Če ste vi lani kuhali, se vi letos kam povabite in vam ne bo trebalo kuhati.