Če ženska v času nosečnosti praznuje rojstni dan ali pa je takrat ravno čas kakšnih drugih praznikov, na primer božičnih, se lahko tisti, ki kupuje darilo, znajde pred veliko dilemo – je nosečnici bolje kupiti darilo samo zanjo ali pa je dobro pri tem pomisliti tudi na otroka?

Otroška oprema
Če nameravate kupiti darilo, ki bo namenjeno tudi dojenčku, je otroška oprema zagotovo dobra izbira. Otroška oprema je navadno zelo draga, zato je vsaka pomoč dobrodošla. Starši si velikokrat ne privoščijo nekaterih izdelkov, ki bi jim lahko olajšali starševstvo, saj so ti navadno zelo dragi, zato raje najprej nakupijo osnovno opremo. Dobro se je predhodno pozanimati, kaj je bodoča mamica že kupila in kaj si želi imeti, pa si ne more privoščiti. Nosečnici bodo prišle prav blazina za dojenje, oblačila za dojenčka, otroške knjige, morda tudi otroški album … Izbire je veliko, pomembno pa je, da je otroška oprema kvalitetna in varna za otroka, zato se pred nakupom dobro pozanimajte o tem.

Če pa kupujete darilo samo za mamico, morate dobro premisliti, česa si v tem stanju želi in kaj ji sploh ustreza. Če je darilo namenjeno vaši partnerici, zagotovo ne boste zgrešili z bonom za kakšno masažo, pedikuro, manikuro … Nosečnice se navadno v blaženem stanu ne počutijo preveč lepe, zato jim privoščite malo razvajanja. Partnerko lahko povabite na večerjo ob soju sveč in spet prebudite romantiko, ki ste jo morda v času njene nosečnosti malo zanemarili. Lahko ji kupite tudi lep kos oblačila, ki si ga drugače ne bi privoščila in zaradi katerega se bo počutila bolj posebno.

Ko torej kupujete darilo za nosečnico, morate biti zelo previdni. Kot že rečeno, je lahko otroška oprema dobro darilo, vendar pri tem pazite, da se ne bo nosečnica počutila zapostavljeno. Pri nakupu upoštevajte tudi njene želje, da je ne boste z neprimernim darilom slučajno užalili oziroma prizadeli.