Ali vas zanima, kaj vse lahko v dolini Trente počnete kot obiskovalec? Trenta je vas, ki se nahaja v bližini reke Soče. Reka Soča je v svetu zelo dobro poznana, saj je pravi biser naše države. Je reka, ki so jo pesniki pogosto opisovali v svojih pesmih, reka, ki so jo slikarji pogosto slikali… Seveda je bilo v teh krajih nekoč popolnoma drugače kot je sedaj. Dandanes je vse drugače urejeno in tudi kakšna hiška ali dve več bi se našli v teh krajih.

trenta

Obiskovalci Trente pravijo, da je Trenta precej drugačna zaradi ljudi, ki tam živijo. Mnogi pravijo, da so ljudje tisti, ki oblikujejo podobo določenega kraja in moramo priznati, da se sami strinjamo s tem. V kolikor bi bil kraj še tako lep in bi tam živeli slabi ljudje, seveda ne bi kraj slovel po tem, da je prijeten in prijazen za turiste. Toda v trenti je obratno. Tam so ljudje zelo prijazni in gostoljubni. To je tisto, kar turistom največ pomeni, zato pa se tudi tako pogosto odpravljajo tja.

Trenta se nahaja na odlični lokaciji, zato jo vsako leto obišče veliko turistov, ki pridejo v Slovenijo z namenom, da bodo obiskovali naše čudovite gore. Slovenija ima veliko čudes in vsekakor je Trenta lahko ena izmed njih. Strinjamo se,, da je to lahko precej subjektivno mnenje, zato vsakemu posamezniku dovolimo, da si ustvari svoje lastno mnenje. Trenta je prav tako odličen kraj za postaviti kak šotor in tam prenočiti, saj je bivanje v naravi nekaj najlepšega.

Pomemben podatek za vse turiste je tudi, da Trenta lahko ponudi tudi kamp. Kampiranje v Trenti je po besedah ljudi nekaj čudovitega, zato vam svetujemo, da to vsaj enkrat v življenju preizkusite. V kolikor niste takšne sorte oseba, da bi radi spali v šotoru, pa vam Trenta nudi tudi veliko apartmajev in ostalih nastanitev, kjer se boste lahko spočili.