Toplotna obdelava kovin je zahtevno delo, ki ga podjetja najbrž ne zaupajo vsakomur, saj mora biti delo narejeno popolno. Družinsko podjetje Miheu na spletni strani https://www.miheu.si ima že čez 40 let izkušenj na tem področju in veliko uspeha, ker sledijo potrebam kupcev in se razvijajo ter uporabljajo najnovejše tehnologije. Danes imajo poleg klasičnega kaljenja na voljo tudi vakuumsko in druge moderne postopke za obdelavo. Obdelava kovin je tako zanesljiva in lahko z njo naredijo praktično vse, kar želite. To jim omogoča vrhunska oprema, v katero vlagajo, in izobraženi delavci z mnogimi izkušnjami, s pomočjo katerih dosegajo najboljše možne rezultate.

obdelava kovin

V podjetju Miheu izdelujejo tudi končne izdelke, naredijo pa jih tudi po meri. Poleg toplotnih obdelav pa nudijo tudi nekatere druge storitve, da lahko zadostijo skoraj vsem zahtevam kupcev. Da pa je obdelava kovin res kakovostna in je vse tako, kot mora biti, imajo tudi svoj laboratorij, v katerem vse pregledajo z zanesljivimi merilnimi napravami. Kovina, ki je namenjena izdelavi pomembnih delov, kjer mora biti vse sto odstotno po načrtu in varno, mora imeti tudi točno zahtevane lastnosti. Različni deli na vozilih na primer so izpostavljeni raznim vplivom in silam, ki jih mora zdržati. Pravilna obdelava kovin je tako ključnega pomena za varnost, da se ti deli ne zvijejo, zlomijo ali pa samo prehitro obrabijo in povzročijo okvaro vozila ali neke naprave, kar lahko vodi tudi do hude nesreče.

Za nekatere stvari je tudi klasično kaljenje jekla popolnoma dobro, za druge pa je vakuumsko, ki je računalniško vodeno in avtomatizirano, boljše, saj je bolj natančno in fleksibilno ter omogoča več možnosti, deloma tudi zato, ker dovoljuje večje dimenzije oziroma maso obdelovanca. Druga toplotna obdelava kovin, ki je pri njih na voljo, je cementacija, s katero površino jekla naredijo veliko bolj odporno proti obrabi. Poleg te pa nudijo tudi različne vrste nitriranja, s katerimi jeklo naredijo bolj žilavo.