A ni tako, da ko se odrasli spominjamo svojega otroštva, da je bil tole najleši čas v našem življenju. Zato tudi potem, ko dobimo svoje otroke nekako podoživljamo to našo otroštvo in skušamo narediti, da bi se naši otroci čim bolj zabavali, učili in imeli še lepše otroštvo kot smo ga imeli mi. Sam še trenutno nimam otrok, ima pa ga moj brat. Majhnega fantka in zelo rad sem z njim, ker se vedno zabavam. Morda celo bolj jaz kot on. Vse te stvari so mi zanimive, sploh igrače ker lahko vidim kakšne imajo sedaj in kakšne smo imeli mi včasih, ko še ni bilo vse tako razvito. Mislim da se jaz še raje igram z igračami kot pa on sam. Zelo zanimivo mi ga je tudi opazovati, ko se zatopi v kakšno delo, recimo gledanje risanke, sestavljanje kock, risanje ali barvanje pobarvank. To mi je še najbolj zanimivo, sploh ko barva risane junake, ker jih pobarva prav v barve, kot jih vidi na TV. Torej si točno zapomni, kako nek lik izgleda! Torej te stvari zelo dobro vplivajo na um samega otroka, ker si krepi spomin. Pa tudi črkovati zna že recimo Nodi, vse to iz risank, naučil pa se je iz pobarvanke, ki sem mu jo natisnil in je bilo gor napisano tudi Nodi, kar je moral pobarvati. Nato je tole sam prerisal, sedaj pa te črke že pozna – pa še svojega imena ne zna napisati, zato se podpisuje kot Nodi. Zanimivo, a ne.

Zanimivo mi je tudi, da ko se preneha igrati, pospravi vse igrače v svoj zabojnik. Je zelo priden in skrben. In ko sem zadnjič gledal igrače, sem našel otroški pameten telefon, zelo zanimiva reč morem priznati. Veliko funkcij za zabavno učenje s pomočjo glasbe, otroci morajo povezovati znake itd, skratka ni čudno, da se vse dandanes hitreje razvija. No, morda bodo zato res manj v naravi, kot pa smo to bili mi, ampak zagotovo so pa bolj razviti glede logike in razuma, kot pa smo bili mi.

Upam samo, da ne bo prehitro posegel po raznih iPadih in te stvari, katere moj brat redno uporablja. Se vidi, da malega tudi že zanimajo, ker vedno gleda, kaj očka dela na njem. Ker ne bi rad, da zamudi še vse dogodivščine, ki ga čakajo zunaj, v naravi. No, sicer pa je to odločitev njegovih staršev, bomo pa videli, kako bom jaz ravnal s svojimi otroci, ko jih bom imel.