Otroška opremaOtroška oprema je množica artiklov v ponudbi vsake otroške trgovine. Kupcem in obiskovalcem je otroška oprema na ogled in preizkus, takrat ko jih zanima nakup ali se zgolj zanimajo za vsebujoče lastnosti opreme. Otroška oprema je pri tem enakovredno zastopana v primeru klasične trgovine z policami na katerih so raznorazni prodajni artikli, prodajni pult, blagajna, igralni kotiček ali spletno trgovino, ki svoje prodajne police odkriva in razkriva s klikom.

V vsakem primeru, ko je otroška oprema razstavljena na policah klasične trgovine ali spletnih straneh trgovine prek spleta, mora biti otroška oprema dobra, kakovostna in dostopna. Oblika nakupa, tako klasična kot spletna, je pri izbiri prepuščena odločitvi kupca. Klasična trgovina, kjer se otroška oprema prodaja je dobrodošla za kupce in artikle, ki jih kupci radi vidijo v živo in preizkusijo, spletna trgovina ima vrata prodajalne odprta vedno in povsod, ter ne pozna gneče nakupovalnih središč. V vsakem primeru mora dobra otroška oprema biti primerno predstavljena skozi cel niz lastnosti, katere vsebuje. Ustrezati mora standardom, predpisanim tehničnim in drugim karakteristikam, ki pomenijo, da je njihova uporaba za otroke varna in neškodljiva. Dobrodošli so tudi različni plačilni pogoji, saj se ljudje po uporabi plačilnih sredstev razlikujemo, s tem se otroška oprema skupaj z ostalimi lastnostmi kupcu še bolj približa.

V prvi vrsti je otroška oprema namenjena otrokom, dojenčkom in drugim malim navihancem. Lahko pa je poleg tega namenjena tudi staršem, ki sodelujejo pri vzgoji in varstva otrok in dojenčkov. Aktivnosti, ki jih dobra otroška oprema omogoča, zahtevajo odgovorno načrtovanje na področju namembnosti, praktičnosti in drugih lastnosti. Omogočati spanje , igranje, nego, vzgojo , učenje in druge aktivnosti zahteva predvidevanje tako zahtevanih lastnosti, kot predvidenih sprememb na raznih sodelujočih področjih.  Zahtevane lastnosti, kot je dober spanec, pravilno sedenje in podobno se skozi čas niso veliko spreminjale v goli osnovi, spremenilo pa se je zavedanje pravilnega ležanja ter posledično razvoja in rasti hrbtenice, uporabljenih materialov, ki dihajo z kožo ter omogočijo uravnavanje telesne temperature, podobno velja za sedenje in vse podobne lastnosti.

Otroška oprema lahko vse te lastnosti omogoča, če njen proizvajalec skozi dejavnost razvojnega oddelka razvoj materialov, dognanj medicine in drugih spremljajočih faktorjev, spremlja ter ustrezne spremembe vnaša v nove generacije svojih izdelkov. Poleg spremljajočih faktorjev je pomembno spremljanje zadovoljstva in okusov kupcev. Če samo pomislimo na razlike v tem kakšna je bila otroška oprema nekoč in kakšna je danes, bomo opazili, da se v veliki meri prilagaja spreminjajočim se okusom in zahtevam kupcev.