AvtosedežiAvtosedeži so namenjeni prevažanju otrok. Nahajajo se v avtomobilih na zadnjih sedežih. Njihova uporaba je ključnega pomena zaradi varnosti otrok. Poznamo več vrst avtosedežev, izberemo pa jih na podlagi teže našega malčka in ostalih lastnosti. Z rastjo in težino otroka se tudi velikost otroškega avtosedeža spreminja. Kar pa seveda povzroča dodatne stroške ob nakupih vedno novih. Ravno zarad stroškov pa je dobrodošlo to, da lahko kupimo tudi rabljene otroške avtosedeže,važno je pa seveda, da so še vedno kakovostni in dobro ohranjeni…. rabljene otroške sedeže ponavadi najdemo v oglasih na internetu ali pa od kakšnih kolegov, znancev, sorodnikov.

Dokler so otroci majhni starši brez problema lahko kupujejo avtosedeži brez tega, da bi jih malčki preizkušali..ko pa so malo večji pa je zelo zaželeno če ne kar nujno da je otrok prisoten pri nakupu otroškega avtosedeža da sproba ali mu ustreza in ali se v njem počuti udobno, ker le udoben, popolnoma prilagojen otroški avtosedež zagotavlja popolno otrokovo varnost. Ker pa so vožnje v avtomobilih dostikrat dolge in naporne je sedenje in spanje v otroškem avtosedežu lahko zelo naporno, zato prav pride tudi kakšna opora za glavo.

Zelo pomembno pri otroških avtosedežih je seveda tudi to, da so preprosti za prestavljanje v avto in iz njega. Še najbolje pa je v takšnih primerih če imamo dva avtosedeža za otroka v vsakem avtu enega.