Potrebujete pomoč pri odškodninskih zahtevah?

Ne glede na to, ali se boste odločili za odškodnino, ali pa poravnavo z povzročiteljem škode, je naše podjetje tukaj za vas – pomagali vam bomo, da bo vse potekalo gladko ter brez težav, hkrati pa vam svetovali o najboljših možnostih. Naše strokovno znanje ter profesionalen odnos vam bosta pomagala do najboljšega možnega izida. Vsaka stranka nam je enako pomembna, zato bomo vsaki izmed njih posvetili dovolj časa, da bo lahko sprejela, pa tudi razumela vse podane informacije. Le tako se bo lahko odločila sama, v lastno dobro.

Za razliko od odškodnine, je poravnava pogodba, ki jo lahko skleneta obe stranki v primeru sporazuma. Poravnava je dosežena s pomočjo medsebojne komunikacije ter popuščanja – tako, da obe stranki popustita ter presežeta spor in odpravita negotovost. Nato se določijo  vzajemne pravice ter obveznosti. Poravnava se lahko izpelje v večini pravnih primerov, seveda pa je na koncu običajno vse odvisno od stranke, ki je utrpela škodo.

poravnava

Poravnava je sporazumno reševanje pravne težave, ki običajno ne poteka preko sodišča, kot pridobivanje odškodnine. V takšnem primeru je znesek odškodnine sicer nižji od zneska, ki bi ga pridobili tekom sojenja, prihranjena pa so vam leta sojenja (nekateri sodni postopki pridobivanja odškodnine lahko trajajo tudi do tri leta). Da pa poravnava sploh lahko poteče, je, kot že rečeno, nujno popuščanje obeh strank. Pravno razmerje mora biti negotovo (ter vključevati negotovost obeh strank, saj v nasprotnem primeru postopek poravnave ne bo mogoč). Popuščanje obsega na primer pripoznavanje kakšnega zahtevka drugi stranki, odpoved lastnemu zahtevku, prevzem nove odgovornosti, zmanjšanje obrestne mere, podaljšanje roka, privolitev v delna odplačila ali dana pravica do odstopnine.

V našem podjetju Odškodnine Plus d.o.o. vam bomo pomagali do kar najbolj pravične in ugodne poravnave za vas. Če potrebujete kakršnokoli pomoč vas vabimo, da nas kontaktirate ali izpolnite naš spletni obrazec. Odgovorili vam bomo že danes.