Gradite ali prenavljate vaše stanovanje? Bi vam pri gradnji in opremljanju prostorov prav prišel nasvet strokovnjaka? Potem vas vabimo, da nas kontaktirate. Nudimo vam arhitekturno svetovanje, izmero in izris obstoječega stanja, idejno zasnovanje prostorov, izris idejnih načrtov za razporeditev prostorov ter notranje opreme, predlog barvne sheme in izbor materialov ter še mnoga ostala arhitekturna dela.

Arhitekt je oseba, čigar delo je snovanje načrtov za nove stavbe, pa tudi za stare, ki so potrebne prenove. Arhitekt je lahko odgovoren le za določeno delo pri gradnji ali prenovi hiše, npr. za izbor ter razporeditev notranje opreme, lahko pa ga najamemo za celotno izvedbo projekta.

Če se odločimo za slednje, izgleda njegovo delo nekako takole: običajno se pri najprej izvede raziskava oz. analiza obstoječe lokacije ali že zgrajenega objekta. Arhitekt nato pripravi načrt objekta, pri čemer mora upoštevati ogromno stvari – lastnosti in namembnost stavbe, videz, stroške ter funkcionalnost. Najpomembneje je sodelovanje s stranko, upoštevanje njenega mnenja ter želja. Le arhitekt, ki stranko posluša ter se ji prilagaja, je pri svojem delu tudi uspešen.

arhitekt

Zelo velikega pomena je tudi sodelovanje z izvajalci del ter drugimi strokovnjaki, ki pri gradnji sodelujejo. Strojni in elektroinženirji, gradbeniki, nadzorniki in pravniki so osebe, s katerimi je pri tovrstnem delu nujno dosegati soglasja ter sklepati kompromise. Arhitektovo delo predstavlja tudi usklajevanje vseh strokovnjakov, ki sodelujejo v tem procesu.

Kot že omenjeno, nam lahko arhitekt zelo pomaga pri popolni prenovi notranjosti naše zgradbe – pisarn, domovanj, trgovin, šol, gostinskih ali drugih objektov. Pravilno ter funkcionalno oblikovan interier je velikega pomena za naše bivanje, saj v notranjosti stavbe preživimo večino našega časa. Čeprav se veliko ljudi odloči, da bodo kar sami oblikovali in uredili notranjost njihovega doma, to ni vedno najboljša odločitev, saj na koncu različne teksture in barve pohištva morda nimajo želenega učinka. Res je, da lastniki stanovanj sami najbolj vedo, kakšne so njihove želje, vendar lahko predhodno posvetovanje z arhitektom veliko doprinese k želenemu končnemu videzu in funkcionalnosti prostorov.