Iščete prstan, ki ga boste podarili prijateljici za rojstni dan? Bo tašča praznovala okroglo obletnico? Želite zaročiti ljubezen svojega življenja? Bosta s svojo izbranko kmalu stopila pred oltar? Imata kmalu obletnico? Vse to so priložnosti, ko lahko osebi podarite najrazličnejše prstane. Kliknite tukaj in preverite ponudbo zlatih in ostalih prstanov ter izberite tistega, ki vam prvi pade v oči.

prstan

Prstan je darilo, ki ne gre nikoli iz mode.

Ste se kdaj vprašali, zakaj so prstani narejeni prav v obliki kroga? Odgovor je preprost – zato, ker krog predstavlja popolnost, celoto, neskončnost, brezčasnost, če hočete. Prstani nimajo začetka ali konca, ampak nastajajo in se stekajo sami vase. To lahko ponazarja tudi dva zaljubljena človeka, ki sta skupaj močnejša, lažje plujeta skozi življenje in sta neločljivo povezana – sta povezana celota, ideala popolnosti in neskončnosti.

Prstan je lepo darilo za marsikatero priložnost. Lahko ga podarite sestri, prijateljici, teti, tašči itd. za rojstni dan, za rojstvo otroka, za kakšno pomembno prelomnico v življenju, za zaroko, poroko itd. Prstane so moški svojim ženskam podarjali že v prazgodovini. Egipčani so bili prepričani, da se mora zaročni prstan nositi na prstancu leve roke, saj naj bi bila tam žila ljubezni, ki je povezana s srcem. Tako se še danes prstani nosijo na prstancu leve roke. Poročni prstani so nekoč pomenili, da je ženska postala moška lastnina, danes pa to ne velja več – bolj gre za simbolen pomen, v smislu ti si moj/moja, skupaj bova premagovala vse ovire in si stala ob strani … Gre za simbol ljubezni in povezanosti dveh sorodnih duš.

Prstan ima še posebej veliko vrednost, če mu dodate osebno noto, na primer, da kaj vgravirate. Lahko vgravirate kakšen pomemben datum, ime, citat, misel itd. in to podarite ljubljeni osebi. S tem ji sporočite, da jo res poznate in jo imate radi, ona pa vas bo vedno nosila s seboj. Ne glede na to, ali se odločite za zlato, srebro ali kaj drugega, so prstani vedno odlično darilo, katerega se bo razveselila vsaka ženska, pa tudi moški seveda.