Vreme HrvaškaSe odpravljate na dopust ampak ne veste kam? Potem vam predlagam, da obiščete naše sosede Hrvate in njihovo obalo, saj ima Hrvaška ene najbolj čistih obal v Evropi. Več o vreme Hrvaška si lahko pogledate na spletni strani www.vremehrvaskatakoj.com, kjer si lahko tudi pregledate meteorološko karto in biometeorološko karto, ki vpliva na naše počutje pozitivno ali negativno.

Seveda nas pa predvsem zanima kakšen bo vreme Hrvaška, ker se lahko spremeni, saj ima dva podnebja en je celinski in drugi sredozemski. Za celinsko podnebje je značilno da ima med poletjem lepo in vroče vreme med zimo pa hladno vreme Hrvaška. Sredozemsko podnebje ima pa skozi celo leto toplo in lepo vreme medtem, ko je lahko kakšna ploha med zimskim solsticijem. Če nameravate pozimi šotorit na hrvaškem potem si morate obvezno prebrat kakšno bo vreme Hrvaška, kajti lahko se zgodi, da bo zelo močna burja in se lahko kaj podre na vas ali kaj odpihne na vaš šotor in s tem naredi škodo ali pa poškodbo. Ampak verjetnost, da je tako močna burja je zelo majhna ampak še zmeraj se lahko zgodi, saj onesnaževanje okolice predvsem vpliva na vreme Hrvaška. Zelo pogostokrat piha maestral, ki je zelo udoben veter in je najbolj dobrodošel med poletjem, ko je peklensko vroče na obali. Na zgoraj navedeni spletni strani vam priporočajo, da obiščete Hrvaško v mesecu juliju in avgustu, saj bodo takrat razne prireditve, dogodki in najlepše vreme, ki si ga lahko želite med dopustom na Hrvaškem. Vreme Hrvaška nima skoraj nikoli snega in temperatura ne gre pod 0°C razen pred kratkim, sta imeli Dalmacija in Istra sneg, ki pa je na žalost izginil že naslednji dan.

Vreme Hrvaška je zelo natančno napisana za najbolj obiskane kraje oz. regije kot so Istra, Dalmacija in Kvarner, saj hočejo, da se gostje vrnejo in zopet dopustujejo pri njih.