Včasih so zmenki potekali v živo. Dve osebi sta se srečali, odšli na sprehod, večerjo ali v kino, se med tem pogovarjali in spoznavali ali sta za skupaj. Danes, v tem razvitem svetu, kjer je že na vseh področjih prevladal internet, pa obstajajo že zmenki na spletu. Ali so takšni zmenki enako uspešni, se moramo vprašati. Najbrž ne. Glede na to, da pa je že vse na spletu, moramo razumeti, da zmenki ne bodo izjema. Največja kritika bi najbrž bila, da takšni zmenki ne omogočajo osebnega stika.

zmenki

Vendar kje je pravilo, da se osebi nikoli ne bosta smeli srečati? Saj lahko poteka samo njun prvi zmenek po spletu. Konec koncev so na voljo tudi spletne kamere, ki omogočajo video sliko. Ne glede na to ali poteka zmenek v živo ali preko spleta, pa ne smemo pozabiti kaj je njihovo bistvo. Zmenki dajo dvema osebama možnost, da se pobliže spoznata in ugotovita ali imata skupne točke. Njihovo bistvo je, da dve osebi povežejo skupaj. In zato ni važno ali zmenki potekajo v živo ali preko spleta, pomembno je le, da se takrat zabavamo. Da smo sproščeni in se pokažemo v takšni luči, kakršni smo zares mi.

Če imamo radi glasbo, gremo lahko poslušat nek glasbeni koncert. Če imamo raje filme, pojdimo v kino. Če smo bolj avanturistični, pojdimo na vožnjo z gokardi. Športniki gredo lahko v hribe. Lahko se dobimo pri enemu doma in uživamo v družabnih igrah. In nikoli ne pozabimo na hrano. Hrana združuje in dobra lastnost nje je ta, da jo imamo vsi radi. Recimo, nobena punca se ne bo uprla slastni čokoladi. Ali pa fant kozarcu pive. Zapomnimo si le, da zmenki niso staromodni običaj, ki so ga uporabljali naši dedki in babice, in katerega mi ne smemo več, ker smo »moderni«. Ker zmenki ne bodo nikoli iz mode.