Zobna proteza je rešitev za tiste, ki imate le nekaj zob ali pa vam vsi najdete, kar najdete tukaj https://luxdental.si/zobna-proteza/ in se naročite za pregled, da zdravnik ugotovi, če vam jo lahko namesti, kot ste si zasmilili. Gre za eno najbolj cenovno ugodnih rešitev zato, da imate spet zobe, s katerimi lahko grizete. Kakovostna zobna proteza lahko nadomesti tudi obzobna tkiva, če jih nimate, zato je včasih edina rešitev za vas, da dobro zgledate in tudi jeste, ker je žvečenje za zdravje izjemno pomembno.

zobna proteza

Delna zobna proteza je lahko rešitev takrat, ko vam manjka le nekaj zob. V tem primeru se lahko naredi tudi mostiček ali se vsadijo zobni vsadki. Kar vam je bolj v redu in cenovno dosegljivo ter za kar ste bolj primerni, to vam bo povedal zobozdravnik na brezplačnem prvem pregledu. Če se odločite za zobno protezo, bo pobrusil tisto, kar je treba in vam vzel odtis. Nato bo odtis poslal v laboratorij, kjer bodo tehniki zobno protezo izdelali po vaši meri.

Ko je zobna proteza izdelana, kar traja nekaj časa, saj gre za zahteven in natančen postopek, jo pridete iskat. Zdravnik bo preveril, ali je narejena dobro po vaši meri in če je karkoli za popraviti, jo bo zbrusil in prilagodil tako da, vas nikjer ne bo mogla tiščati. Če pa bi se to vseeno zgodilo, boste zobozdravnika obiskali še enkrat in bo zadevo popravil.

Zobna proteza je narejena iz kvalitetnega umetnega materiala, ki ne škoduje zdravju in je lahek ter odporen. Če bo vaša telesna teža ves čas enaka, jo boste lahko imeli dolgo, vendar jo je tudi treba vzdrževati. Nekateri jo nalepijo na nebo, da ne pade iz ust, saj za to obstajajo dobri pripomočki v lekarni.

Protezo je najbolje, da jo snamete preko noči, da jo odmočite ter operete in da lažje spite, da ni nevarnosti, da bi se odlepila.