Stolček za hranjenje je izjemno koristen pripomoček in ga dobite tukaj www.mali-vragci.si/otroska-oprema/stolcki-za-hranjenje za majhne in večje otroke. Sodoben stolček za hranjenje pomaga, da lahko otrok sedi udobno in se igra ter opazuje mamo, lahko pa tudi sam začne jesti. Vsak tak stolček ima mizo, na kateri je lahko hrana, lahko pa ima otrok tudi pijačo in igrače, da mu je hranjenje bolj zanimivo. Majhni otroci potrebujejo udobne stolčke s pasovi, da ne padejo, starejši pa lahko sedijo in po njih plezajo sami.

stolček za hranjenje

Stolček za hranjenje je lahko dovolj visok, da mama sedi zraven in da otrok je z mize za odrasle, ker mu je zanimivo, če seveda odstranite mizico s stolčka. Nekateri starši prisegajo na to, da je stolček za hranjenje čim bolj naraven, torej lesen in brez oblazinjenja ter dodatkov. Tako otroka naučijo preproščine in skromnosti, da je zadovoljen z vsem, kar mu nudijo in ni razvajen. Ti stoli so tudi zdravi, ker so naravni brez katere koli umetne snovi.

S stolčkom je hranjenje res bistveno lažje, zato ga uporabijo vsi starši, saj se otrok drugače hitro odplazi drugam, ga potegne kaj drugega, ker nima koncentracije in se ne osredotoči na jed. Na stolčku pa je skoncentriran samo na hranjenje in tako starši ne porabijo veliko energije ter živcev in časa. Stolček za hranjenje je lahko oblazinjen in zelo udoben, tak je še posebej za primeren dojenčke, ki ne morejo še sami sedeti in je z vseh strani zaščiten, da je otrok na varnem.

Kateri stolček boste kupili, je odvisno od starosti vašega otroka, koliko je velik in težak. Nato pa je vse ostalo odvisno od vas samih, kaj vam je všeč, kateri material in kateri dodatki. Pomembno je, da vi in otrok uživate pri jedi in da ima otrok vedno super izkušnjo pri hranjenju ter da ste tudi vi srečni in zadovoljni, kar ob otrok čutil.