Je tudi vam poleti vroče, pozimi pa vas zebe? Dandanes ima veliko hiš klimatske naprave, ki so tako rečeno nepogrešljive naprave sodobne družbe. Naprava dobesedno očisti onesnažen zrak v vsakem prostoru, odstrani vlažnost v zraku in ga optimizira na temperaturo, kakršne želite vi.Klimatske naprave

Klimatske naprave so naprave, ki vzdržujejo primerno vlažnost v samih prostorih stavbe, osvobodijo zrak od vlage, hladijo oziroma grejejo vse vaše prostore, očistijo vse mikroorganizme, seje, prah in druge tujke iz zraka.

Na tržišču imate veliko klimatskih naprav. Sedaj pa ste v dilemi katero izbrati? Lahko vam svetujem, če imate manjše stanovanje ali živite v bloku, boste izbrali napravo z manj kW. Če pa živite v večjem stanovanju vam priporočam klimatsko napravo z malo več kW. Morda vas zanima še katero firmo klimatske naprave izbrati? Zadovoljni boste že z napravo Panasonic, ki je ekonomska klasa in vam ponuja kar dosti za ceno. Vsekakor pa ne boste razočarani nad to napravo. Toshiba klimatske naprave so vrhunske. Dobite jih že za 600€ in to zelo dobre. Dražje in seveda mnogo boljše pa vse do 1300€ ali več. Seveda imajo take klime več funkcij. Če bi se odločili za cenejšo klimo kot sta Aux ali matrix, ki dobro opravljata funkcijo hlajenja, vendar takšne klime niso primerne za stanovanja. Primerne pa so za poslovne prostore ali pisarne.

Imamo kar nekaj vrst klimatskih naprav:

  • Klimatske naprave s toplotno črpalko
  • Mobilna (prenosna) klimatska naprava
  • Centralna klimatska naprava
  • Klimatska naprava montirana skozi steno ali okno

Seveda se boste morali za nakup klimatske naprave pozanimati pri svetovalcu kje bi jo bilo najbolj primerno vstaviti in kako močno klimo bi potrebovali.