Kateri otroški vozički so pri starših najbolj priljubljeni? Različne raziskave so pokazale, da imajo starši radi, da so treh kolesih, da imajo velika kolesa in da so predvsem lahki.

Otroški vozički

Lahki otroški vozički so priročni, saj jih lahko starši z lahkoto prenašajo, mnogi namreč še vedno živijo v stanovanjih ali hišah, kjer ni dvigal in jih morajo nositi po stopnicah. Veliko lažje je tudi v trgovinah, kjer jih velikokrat prav tako potrebno dvigniti in nesti po kakšnih stopnicah ali po sprehodu po mestu. Koliko koles imajo otroški vozički je odvisno od modelov, ločimo pa med tremi in štirimi kolesi. Tisti vozički, ki imajo tri kolesa so nekoliko bolj športni, saj je z njimi mogoče teči. Tudi vozički na štirih kolesih so lahko zelo priročni, saj so funkcionalni, stabilni in na naše malčke prenašajo manj tresljajev. Žal je tako, da se mnogi starši za voziček odločijo na podlagi videza in ob tem pogosto niti ne pomislijo, kako neki se bo voziček obnašal v določenih situacijah. Večinoma imajo otroški vozički tudi vrtljiva sprednja kolesa, kar omogoča lažjo vožnjo, premagovanje in umikanje oviram. Otroški vozički imajo majhna ali velika kolesa. Velika kolesa so primerna predvsem za tiste, ki se veliko sprehajajo po gozdnih in makadamskih poteh, kjer se na poti srečujejo z mnogimi ovirami, kjer je veliko tresljajev in tla niso ravna. Majhna kolesa so primerna predvsem za tiste, ki živijo v mestu, kjer se sprehodi odvijajo predvsem po asfaltiranih poteh in kjer ni veliko tresljajev. Kakšne oblike bo nek voziček je odvisno tudi od prtljažnega prostora, večji kot imamo prtljažnik, več lahko vanj spravimo in večji je lahko voziček. Vedno moramo pomisliti na dejstvo, da se v prtljažniku nikakor ne bo nahajal samo voziček, vendar tudi nakup, tako mora nekaj prostora ostati tudi zanj.

Vozički se med seboj razlikujejo glede na veliko podrobnosti, od nas pa je odvisno, kaj nam slednje pomenijo in ali nas bodo prepričale za nakup.