Sobna rastlina je danes nekaj, brez katerega skoraj ni stanovanj, zagotovo ima vsako drugo stanovanje vsaj 3 ali 4 sobne rastline. Več o teh rastlina si poglejte tu: www.nadlani.si/dom-in-vrt/sobna-rastlina/. Sobna rastlina je torej rastlina, katero gojimo v notranjosti naših domov. Če imate tudi vi željo polepšati svoj dom, pa ne veste kako, vam mi predlagamo nakup zelenih in cvetočih rastlin, te bodo vašemu domu dale vtis narave in poživetja. Vsekakor pa naj vas ne skrbi, da bi vas ta rastlina prehitro zapustila, saj ne bi bili kos njeni zahtevni negi, namreč danes na trgu obstaja ogromno sobnih rastlin, ki ne potrebujejo čisto nič posebne nege in so te zato še kako zelo primerne za vse začetnike.

sobna rastlina

 

Med te enostavno oskrbljene sobne rastline spadajo sobna rastlina Aloja, Čopasta zelenčica, Zlati potos, Okroglolistna tolstolistnica, Bršljan, Spatifil, Fikus, Difenbahija ali pa Taščin jezik. Vse te rože so torej zelo enostavno za oskrbo in zagotavljamo vam, da vas te ne bodo tako hitro zapustile, tudi če živite zelo zahtevno življenje in nimate ravno veliko prostega časa. Mi vam bomo tukaj vsako od teh sobnih rastlin na kratko predstavili.

Aloja je sočna rastlina, z dolgimi in koničastimi listi, ima pa tudi posebne zdravilne lastnosti, zato je za lahko še kako pomembna in uporabna sobna rastlina. Čopasta zelenčica je rastlina, ki bo polepšala prav vsak dom, vse kar ta potrebuje za preživetje je samo malo svetlobe. Zlati potos je rastlina, ki vam bo pomagala pri dobri prečistavi vašega hišnega zraka, ta lahko absorbira več različnih strupov. Okroglolistna tolstolistnicaje zelo trpežna sobna rastlina, ki prenese vse vremenske razmere razen prekomernega zraka. Bršljan je predvsem elegantna zimzelena rastlina. Spatifil je rastlina s čudoviti belimi cvetovi in temno zelenimi listi. Fikus je rastlina, ki se ravno tako odlično odnese proti strupom. Difenbahija je rastlina s prečudovimi listi, žal pa ti vsebujejo strupen sok, zato bodite pazljivi.