Potrebujete servis klime ? Kdo bi rad preživel vroče poletne dni, brez klimatske naprave. Klimatske naprave so narejene z namenom, da hladijo prostor v katerem ste. Prava klima je tista,  ki zares dobro hladi vašo hišo ali stanovanje. Klimatske naprave vplivajo na vaše zdravje in počutje. Skrbijo za vzdrževanje vlažnosti in temperature, ki je primerna za človeka. V poletni sezoni, ko se temperature gibljejo nad 30 stopinj, je dobro imeti klimatsko napravo. Znati pa jo moramo pravilno vstaviti in nastaviti nastavitve.

servis klime

Če vašo klimatsko napravo uporabljate zmerno, vam toplo priporočam, da opravite osnovni servis klime, seveda pred sezono, ker nočete trpeti v vroči sobah. V kolikor je vaša klimatska naprava zelo obremenjena, pa priporočam, da jo peljete na servis klime  dvakrat letno. Kaj redni servis klime naredi?

Če je servis klime reden, ji precej podaljša življenjsko dobo, hkrati  pa poskrbi, da je zrak iz klimatske naprave svež in brez bakterij, ki lahko negativno vplivajo na naše zdravje in počutje. Servis klime lahko vsebuje tudi garancijo, to pomeni, da je servis ne plačljiv. Čiščenje notranjega dela klime je najbolj ključnega pomena.

Kaj vsebuje osnovni servis klime ?

Osnovni servis vsebuje: kontrolo tlaka hladilnega plina,čiščenje in dezinfekcijo izmenjevalnika notranje enote, čiščenje protiprašnih filtrov notranje enote, pregled in izpiranje odvoda kondenza notranje klime, kontrolo temperature izpihanega zraka notranje enote, vizualni pregled klimatske naprave in inštalacije, čiščenje maske in pokrova notranje enote klimatske naprave, kontrolo delovanja elektromotorjev ( kompresorji, ventilatorji, lopute), čiščenje zunanje enote, le če je potrebno. Filtri, ki so očiščeni pomenijo hitrejši in čistejši zrak. To pa je dobro za naše zdravje.

Če filtrov ne čistimo čez leta, se v filtrih naberejo mikroorganizmi, ki lahko škodujejo našim pljučem in drugim dihalom.  Pri dezinfekciji notranje enote klimatske naprave, očistijo mikrobe. Včasih se lahko zgodi, da se naberejo alge, pršice in bakterije, ki so sicer nevidne, vendar lahko vplivajo na naše zdravje.