Plačevanje položnic je nočna mora marsikoga. Obstaja način, na podlagi katerega vam nebi bilo potrebno plačati nobene položnice več. Tako bi svoj denar namesto za plačevanje položnic porabili ali vložili v aktivnosti, ki vas zanimajo. Tu lahko kliknite za več informacij o najbolj ekonomičnemu načinu električne energije ta hip. Postavitev sončne elektrarne, ki za svoje delovanje potrebuje le sonce, lahko optimalno zmanjša vaše fiksne stroške električne energije in ogrevanja. Sončno elektrarno namreč lahko namestite tudi v kombinaciji toplotne črpalke, ki lahko skupaj proizvedeta dovolj energije za potrebe vašega gospodinjstva. Sončno elektrarno namestite na streho vaše hiše, kjer je izraba sončne energije najbolj optimalna.

Na podlagi tega se vaši stroški ne samo prepolovijo ampak občutno zmanjšajo. Lahko pa s kombinacijo toplotne črpalke in sončne elektrarne proizvedete toliko energije, da pri tem tudi nekaj zaslužite. Po trenutno veljavni OVE v Republiki Sloveniji lahko mikro sončna elektrarna, ki ustvari viške pri delovanju, le te odda v elektrodistribucijsko omrežje, kar vam omogoči prihranek za čas, ko ni toliko sonca.

Tako lahko kaj  kmalu ugotovimo, da nam toplotna črpalka skupaj s sončno elektrarno prinaša dolgo dobo brezplačnega ogrevanja in energetske neodvisnosti. To pa nam omogoča povečanje prihrankov in investiranje v druga področja v življenju.

Za lažje razumevanje še primer iz prakse. V primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje (3.000 eur), se strošek porabe z nakupom toplotne črpalke zmanjša na (1.400 eur). V kolikor pa tej možnosti dodate tudi postavitev sončne elektrarne lahko svoj strošek električne energije zmanjšate na okoli 200 eur. končni prihranek, ob investiciji v postavitev sončne elektrarne je lahko 2.800 eur. Pri tem je vzeto povprečje 250 m2 hiše.

sončne elektrarne

Ugotovimo lahko tudi to, da se sama naložbena investicija obrestuje v roku desetih let. Podjetje vam lahko svetuje pri postavitvi sončne elektrarne, prav tako pa poskrbi za pridobitev nepovratnih sredstev Ekosklada.