Zamenjava upravnika je lahko hitra in gladka ali pa se lahko zatakne. Če potrebujete novega upravnika, ga dobite tukaj www.spl.si in garantiramo, da je pošten ter zanesljiv in dober gospodar. Če poslovanje upravnika ni transparentno, ali je drago in nekorektno do vas ter vaše stavbe, potem je zamenjava upravnika obvezna, da si prihranite stroške, živce in zaščitite svoje premoženje. Če ste ednini lastnik stavbe, ne bo nobenih težav, če vas je več in ste sklepčni tudi ne, težava nastane zgolj, če niso vsi lastniki stanovanj sklepčni. Vendar je možno rešiti tudi to.

zamenjava upravnika

Ko se zgodi zamenjava upravnika, že naslednji mesec občutite bistveno razliko v poslovanju stavbe. Ponavadi vam uredi boljše pogoje za ogrevanje, vodo, zavarovanja in vzdrževalna dela na stavbi. Skrbeti mora namreč za skupne prostore, fasado, streho, verando, preddverje, dvorišče in garaže ter parkirišče. Urediti pa mora tudi zelenice. Vse to je naloga dobrega upravnika in če tega ne dela zanesljivo ter konkurenčno glede cen, je zamenjava upravnika povsem na mestu.

Vedno morate kontrolirati upravnika in ga primerjati z drugimi. Najbolje je, da od drugih vsake toliko časa dobite predračune in predloge upravljanja vaše stavbe v ključno s skupnimi sredstvi, ki ne smejo nikamor neznano ponikniti in morda boste presenečeni, da je vaš upravnik slabši ali pa celo boljši od konkurence. Se pa te stvari kar precej menjajo in je odvisno do vodstva, ki ga ima upravnik, kako posluje.

Ko ugotovite, da je zamenjava upravnika smiselna in upravičena, se podpiše pogodba in se določijo pogoji poslovanja ter plačevanja in vodenja skupnega računa. Nato se naredi primopredaja enega upravnika do drugega in novi upravnik lahko že čez en mesec začne voditi vaše poslovanje za vaše nepremičnine. Ne pozabite pa ga kontrolirati, ne samo na začetku, ampak ves čas, da boste gotovi, da še vedno posluje tako pošteno in konkurenčno, kot je to naredil na začetku.